Jawatan Kosong PETRONAS – Mac

Company: PETRONAS (Petroliam Nasional Berhad)
Application deadline: 6 Mac-15 Mac 2015
Location: Kuala Lumpur

PETRONAS (Petroliam Nasional Berhad) mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan yang berumur 18 tahun keatas untuk memohon jawatan kosong terkini sebagai:

1. Head (Upstream / Downstream Social Performance)
2. Executive (Upstream Social Performance)
3. Executive (Sustainable Reporting)
4. Executive (Sustainable Development Communications)
5. Legal Counsel
6. Head (Strategic Planning-Corporate)

PETRONAS

Syarat Kelayakan Permohonan Online

Incoming search terms:

  • jawatan kosong di oil and gas kimanis

{ 106 comments… read them below or add one }

mohd izzuan shafiq bin rohaizat February 16, 2015 at 12:09 PM

saya ingin mohon kerja dan ingin menjadi keluarga petronas

Reply

muhamad norzam bin othman February 17, 2015 at 7:11 PM

saya ingin bekerja sebAb ingin bantu keluarga

Reply

Mellianie Marten February 16, 2015 at 1:32 PM

Ingin menjadi perkerjaan yang lebih berpengalaman dan menjadi ahli keluarga Oil&gas Sarawak

Reply

Faiz March 13, 2015 at 12:48 PM

Boleh bg detail

Reply

mohd nor ikhram bin rosli February 16, 2015 at 1:55 PM

Saya ingin memohon kerja dengan petronas

Reply

syazwan bin momamad February 16, 2015 at 6:35 PM

untuk membantu keluarga

Reply

mohd shahrul anuar b md safuan February 16, 2015 at 6:58 PM

Please give me a chance to being part of petronas oil & gas family And the same time I want to improve and develope my skills and career. I will try do my best when i got the chance based on my experiences and knowledge…thank you

Reply

Gerald Dubal Muda March 8, 2015 at 8:04 AM

I am diploma holder in QUANTITY SURVEY. Willing to join to be part of Petronas Family for make better future.

Reply

DELTHREE KUNDAI March 9, 2015 at 11:53 PM

SAYA MEMILIKI SIJIL JURUTEKNIK KIMPAL ARKA LOGAM (SKM3) , HARAP PIHAK PETRONAS AKAN MEMBERI PELUANG PEKERJAAN KEPADA SAYA . TERIMAH KASIH

Reply

robin agal February 17, 2015 at 2:15 PM

says ingin jadikan hidup ini lebih berjaya bersama keluarga petronas

Reply

MUHAMMAD ANWARUDDIN BIN MOHD HUSIN February 17, 2015 at 3:56 PM

saya ingin kerja dengan petronas

Reply

Charla August 5, 2016 at 6:03 PM

Hi Kevin:You have been on my mind since this happened. I imagine there is much more going on with you about this than what you have po1#td&e82s1;just enough to help people who love you know what’s up with you. My heart was beating faster as I read this account, almost as if I was there with you. Could you send me your temporary snail mail address please, to my gmail? I would like to send you something. I’m so glad you are writing about this life-altering event and I hope it’s helping you cope, and keep moving forward. XOXO

Reply

MUHAMMAD NAJMUDDIN BIN ISHAK February 18, 2015 at 12:18 PM

Ingin mencari kerja tetap..

Reply

aznur hasyima bt sukri February 18, 2015 at 3:18 PM

Nak bekerja dibawah compny petronas

Reply

Jenifer Chye Fee Kuen February 19, 2015 at 1:03 AM

Saya memang berminat ingin berkerja dengan Petronas, tetapi nadis belum menyebelahi saya setakat ini. Di harap saya belum terlambat untuk menjadi salah seorang ahli keluarga Petronas. Diharap berbekalkan pemgalaman saya selama ini berkerja di dalam perbankan dapat memberi maanfat kepada pihak Petronas. Didahui dengan ucapan berbanyak-banyak terima kasih .

Reply

nurfain bt padzillah February 19, 2015 at 2:58 AM

Hi. I’m looking for job that suitable with my qualification in gis. I want to apply job executive (reporting)

Reply

Domilih Lazarus February 19, 2015 at 4:23 PM

SAYA BERMINAT DALAM INDUSTRI PETRONAS. SAYA MEMILIKI DEGREE DALAM KEJURUTERAAN MEKANIKAL. NAMUN SAYA KURANG INFORMASI UNTUK MEMASUKI INDUSTRI INI. TERIMA KASIH PETRONAS

Reply

muhammad suhairi bin sulaiman February 21, 2015 at 9:18 PM

saya nak kerja ngan petronas sebab ingin merasai pengalaman bekerja dengan petronas

Reply

NurFatin Binti Jamal February 22, 2015 at 9:21 PM

I really need this job.
Please give this chance to me for be a part of petronas oil & gas family. i want to gain experience and if i get this oppourtunity i want to apply what i have learn before. Thank you

Reply

Muhammad Hazren Bin Mohd Zukri February 23, 2015 at 7:42 PM

2. Executive (Upstream Social Performance)

Reply

Muhamad Adhal Bin Md Nur February 23, 2015 at 11:47 PM

Berikan sy peluang untuk menjadi warga Petronas

Reply

Tarmezi Bin Mat Aboo February 25, 2015 at 1:56 PM

Saya ingin memohon kerja untuk bantu keluarga saya

Reply

NORAISHA BINTI JACKARIA March 3, 2015 at 12:03 PM

need a job

Reply

AHMAD SYAHRIEL AZRIEZAL BIN ISA March 7, 2015 at 11:06 AM

assalamualaikum.

Reply

MUHAMAD HALIMI BIN MUSA March 7, 2015 at 4:22 PM

Saya berharap sagat dapat berkerja dengan petronas. Saya tak kesah dapat keja sebagai ape. Sebab saya dah lama tungu peluang bekerja dengan petronas.

Reply

Azwan masri March 7, 2015 at 6:07 PM

Saya berminat nak jadi sebahagian daripada staff petronas, diharap diberi peluang…

Reply

samsul bahrin March 7, 2015 at 11:25 PM

Saya ingin mengubah masa depan

Reply

mohd hafiz bin shattar March 8, 2015 at 4:36 AM

Saya ingin mohon keja petronas

Reply

Abdul Latiff Bin Mohammad Yusup March 8, 2015 at 5:29 AM

i had more than 10 years on management in marketing , leasing , f&b hospitality, customer service & retail electrical, if i have a change to build successfull with you i’ll contribute my very best effort to win it.

Reply

Mohamed Azni Omar March 8, 2015 at 11:03 AM

Saya akan share pengalaman kerja saya utk kemajuan diri dan petronas

Reply

norhisham raus March 8, 2015 at 12:14 PM

I use to work in hotel before for 15years now I’m jobless.. I need a job since I came back to hometown Terengganu

Reply

mohd sabri bin sahari March 8, 2015 at 12:15 PM

Saya ingin memohon kerja di petronas . .

Reply

mohd nurulaman bin mohd sani March 8, 2015 at 12:30 PM

Saya ingin berkerja di petronas sebab nak cari pengalaman perkerjaan oil n gas dan membantu mengurangkan kadar kekurangan pekerja di tempat sendiri..

Reply

ahmad anwari bin atam March 8, 2015 at 12:42 PM

semua jawatan executive je… xde ke jawatan non-executive.. sy berminat nak masuk petronas sbb performance die bagus …

Reply

rozita bt yahya March 8, 2015 at 1:11 PM

Saya ingin memohon jawatan kosong di petronas

Reply

Razor Ovager Ak Robert Abel March 8, 2015 at 3:11 PM

hello …im a fresh graduate student from kuching sarawak . I am now studying at PUTRA INTERNATIONAL COLLEGE for 1 month plus. I want to know does this job go on and salary

Reply

Audio Bin Arsad March 8, 2015 at 8:24 PM

Ada saya layak untuk dapatkan kerjah

Reply

KAREN KAMINI PAUL T March 8, 2015 at 8:24 PM

I would like to apply for the above mentioned position. I have 20 years experience as cabin crew with Malaysian Airlines and also years of experience in sales in network marketing also import as part time. Please give me this opportunity as I believe I can make a difference. Thank you.

Regards,
Karen Kamini

Reply

sasa sariati March 8, 2015 at 10:53 PM

saya nak join gan warga petronas…klulusan diploma in nursing

Reply

Thelma Bibi Ak Maji March 8, 2015 at 10:53 PM

saya tidak mempunyai apa2 sijil berkenan dgn jawatan ini…tp saya betul2 berminat dgn kerja ni…minat boleh membuat semua berjaya kalau dsertakan dgn usaha gigih belajar…saya ingin menjadi sebahagian keluarga Petronas.

Reply

muhammad izzat imran March 9, 2015 at 1:24 AM

Ade kad hijau dan niosh..ingin bekerje dalam petronas dan membantu keluarga saya di kampung.tiada pengalaman dalam onshore dan offshore.

Reply

kaarthigeyan ravindran March 9, 2015 at 1:55 AM

Looking for job under offshore sir

Reply

Yusleazrin bin ismaik March 9, 2015 at 9:00 AM

saya berkerja d bahagian kesihatan… Ada tak kekosongan bahagian kesihatan bagi penolong pegawai perubatan.

Reply

ahmad fitri bin abd aziz March 9, 2015 at 9:50 AM

saya sangat berminat dengan kerja ini..sile hubungi saya di no 0182996370

Reply

muhammad na'im bin abu bakar March 9, 2015 at 10:20 AM

job application march 2015.

Reply

zara March 9, 2015 at 11:59 AM

Saya bangga jika dapat berkhidmat dengan Petronas.

Reply

Azhar Abel Anak sawing March 9, 2015 at 1:28 PM

ok saja

Reply

Muhammad hafiz bin kotnia March 9, 2015 at 5:59 PM

Sy nak cari peluang pekerjaan yg lebih baik

Reply

mohd zairee bin ishak March 9, 2015 at 6:17 PM

Saya ingin membantu keluarga dan ingin mengubah hidup . Saya perlukan kerja ini .

Reply

mohd arif March 9, 2015 at 9:30 PM

Sy bekerja di sapura kencana petroleum posisi welder adakah saya berpeluang untuk memenuhi kekosongan jawatan yang disebutkan di atas..

Reply

Muhamad hakimi bin abd aziz March 10, 2015 at 10:45 AM

Saya mahu menjadi warga petronas sebagai seorang pekerja sambil membantu kehidupan keluarga saya.

Reply

mohd zakri March 10, 2015 at 11:39 AM

Saya nk kerja di petronas sbb nk minyak free skang harga mnyak xmenentu..

Reply

Stephen Los Tahe March 10, 2015 at 11:58 AM

Current employment with NES Global Talent client to Sabah Shell Petroleum Co. Job: Work Preparatory Engineer (WPE) for North Sabah oil and gas operation. Previous Job with Sabah Shell as Operation Scheduler SAP.

Reply

Nurrahman Halimi March 10, 2015 at 12:45 PM

Hi.. I have 5 years experience in the field of mechanical. Hopefully parties consider your company and give me the job. Thank you.

Reply

josua markus March 10, 2015 at 2:00 PM

Sya nak kerja ingin membantu keluarga saya dan untuk lanjutan persekolahan saya

Reply

Mohd zikri bin zainal abidin March 10, 2015 at 4:19 PM

sy nk kerja gn petronas ni blh…kalau btl ad kosong..blh sy dtg interview…sy ad electrical

Reply

muhammad amir bin mee March 10, 2015 at 5:41 PM

Sejak saya umur 15 saya berminat untk krja dengan petronas…saya ingin menjadi ahli keluarga petronas…

Reply

Izarudin bin Zainal March 10, 2015 at 6:02 PM

Ingin mencuba peluang yg baharu.

Reply

Abdul Rahman Bin Abdul Mutalib March 10, 2015 at 6:44 PM
MOHD SHAZUAN BIN MAT HASAN March 10, 2015 at 7:59 PM

Mencari peluang pekerjaan lebih baik

Reply

shahrul azlan bin azlan March 10, 2015 at 8:35 PM

ingin bekerja di petronas sebab mahu menolong keluarga

Reply

mohd farisan md zulkifli March 10, 2015 at 11:17 PM

sy ade sijil skm 3 dlm enginering,sy igin berkerja dgn petronas untuk kemajuan diri mahupun keluarga.smga pihak berkenaan dapat menitikberat atas permohonan sy.

Reply

Habsah Mukr March 10, 2015 at 11:31 PM

Any vacancy logistik department? I just complete mylogistik n supply chain managementt course.I am now lookin for a place to do my practical training for 3 month onward.I am desperately want it.please do reply/ cal me.Thank you for your kind cooperationn.

Reply

Allorine March 10, 2015 at 11:41 PM

Kiki ngn 2 mngu sj kja d laut mcm rsanya 3 bln sd krja d laut…..

Reply

Zulfaldy Shafieq Bin Ali March 11, 2015 at 1:44 AM

Ingin menceburi bidang oil & gas untuk petronas

Reply

idrus jantan March 11, 2015 at 8:06 AM

Saya ingin bekerja dengan Petronas kerana ingin mengumpul duit untuk membeli drone idaman saya.

Reply

Parman March 11, 2015 at 11:56 AM

Saya amat berminat berkerja dalam industri/company di bawah naungan Petronas kerana syarikat kukuh dan besar tidak di telan zaman.Saya memiliki diploma dalam kejuruteraan mekanikal. Your cooperation we highly appreciated.regard..parman.tq

Reply

Ahmad Shuhaimi Bin Hashim March 11, 2015 at 8:40 PM

Dengan pengalaman 7 tahun sebagai contract staff dalam Petronas dan 3 tahun dalam syarikat o&g saya berharap dapat berbakti kepada Petronas dan mencorakkan satu evolusi dan idea kepada Petronas serta negara.

Reply

Noorul Hidayah March 12, 2015 at 3:39 AM

I’m looking for a vacancy that suits to my background education (Diploma Accountancy) and my previous working experience. Please give me an opportunity to join ur organization and explore the new experience as well as environment. I’m interested and willing to learn new things and gain knowledge.

Reply

CHARLESON BONGKOROH March 12, 2015 at 5:46 PM

Please give me a chance to being part of petronas oil & gas family with my qualification in industrial automation. I will try do my best when i got the chance based on my experiences and knowledge…thank you

Reply

mohd marwan bin ibrahim March 13, 2015 at 1:04 AM

Saya ada diploma Mekanikal plastik.pengalaman dalam oil n gas 3 tahun.ingin bekerja dan ingin menjadi keluarga petronas.untuk mnyara keluarga setelah kematian bapa.saya perlukan kerja seperti ini. Cemburu apabila dengar orang lain dapat masuk petronas dengan bantuan orang dalam.saya memohon petronas memberi peluang kepada saya untuk bekerja.sekian…

Reply

Muhammad Nurul Hazwan Bin Mohd Redzuan March 13, 2015 at 2:33 AM

Saya pelajar lepasan ijazah sarjana muda rekabentuk perindustrian dengan kepujian.. saya ingin memohon jawatan di dalam petronas mengikut bidang yang telah saya pelajari. Saya mahu join dlm keluarga petronas dan mahu mempunyai kerjaya dalam hidup untuk mengubah hidup keluarga dan ingin berbakti kepada ibu bapa

Reply

Eagle August 5, 2016 at 6:06 PM

I completely agree GP! You have a knack for making even the most boring thing humorous. And th&2t#8a17;s why people will be compelled to follow your blog. So, don’t over-think it. Just do what comes naturally to you, and you’ll be fine.

Reply

Mohamad Ayub bin Ariffin March 13, 2015 at 7:28 AM

Sudah lama berhasrat hendak bekerja di bawah oil & gas company

Reply

Muhammad syahir bin abdul wahab March 13, 2015 at 7:37 AM

Saya ingin berkerja dgn syarikat petronas kerana saya melihat petronas adalah salah satu syarikat yg berkembang maju dan tdak mempunyai sebarang tanda2 untuk muflis atau jatuh

Reply

MOHD NORHALIM BIN KANDAR March 13, 2015 at 1:20 PM

I’m Halim. Currently working as Area Mall Operations Manager with TESCO (M). Previously working as Assistant Manager with Sime Darby Plantations Sdn. Bhd. 10 years experienced working in operation. Very glad to work with an establish company like PETRONAS.

Reply

Happy August 5, 2016 at 5:51 PM

una pura cosa les voy a decir para corroborar lo que postea el invitado: – mucho se llena la gente la boca con que los gays son unos promiscuos y la hueá. – la verdad? es que el 90% de las veces es cierto y por jugar así. – Las minas son cuáticas pero no por eso no lo van a soltar si quieren hacerlo, a veces ni basta tanto filosofar y aplicar zarpaso es más que suetiiencf. (cont)

Reply

außerordentliche kündigung von kfz-versicherungen October 12, 2016 at 11:59 PM

An engrossing language is couturier observe. I cerebrate that you should write author on this substance, it might not be a inhibition case but mostly people are not sufficiency to speak on such topics. To the succeeding. Cheers like your Idealist Discussion Forum — The Volunteers Tent Free Volunteer Work Opportunities.

Reply

http://www./ November 3, 2016 at 3:25 PM

Hey, that’s powerful. Thanks for the news.

Reply

http://www./ November 26, 2016 at 5:17 PM

“In short, I HATE HIPPIE SUPERMAN!” – YES!Im coping with the fact that the Superman I love, the same one that my Dad grew up reading, probably died sometime in the 1960′s…along with the rest of our country.Ya’know, the guy that had no problem kicking a legion of Tojos square in the buck-teeth on route to help Batman and Robin sell war bonds?I like to imagine that that Superman would have one day achieved world peace by using his heat vision to turn the Middle East into a sea of glass.

Reply

http://www./ January 17, 2017 at 11:49 AM

I don’t get it. We should encourage renewable energy sources to help save the environment. Coal and oil are bad for the environment, and we need to save the Earth. Why do conservatives fearmonger about other countries wanting renewable energy?

Reply

günstige ratenkredite January 25, 2017 at 10:27 PM

That’s really thinking at a high level

Reply

http://www.generatefreegold.win/ March 1, 2017 at 1:14 AM

Addendum: Due to the Farmar injury, we technically don’t have the bench mob anymore. So why don’t we play with our finishing group?Fish – Kobe – Trevor – Lamar – Pau.Sasha – Vlade – DrewThis lineup has more offense for Kobe, Pau and Fish. But that has been the script. One can even make a case for Vlad instead of Ariza but Luke has not lived up to his mini audition back into the starting 5.

Reply

http://www.allcitiessecurity.com/ March 15, 2017 at 4:37 PM

You couldn’t pay me to ignore these posts!

Reply

stubhub coupons March 22, 2017 at 5:03 PM

Hi,I recently purchased one YN-560 flash and also a pair of YongNuo RF-603 after doing some internet search. Unfortunately, when I connect the flash to the RF-603, i cant do any changes in the flash settings and I can do it only when the RF-603 is detached. I’m having trouble with this since I need to change the flash gun settings time to time during a photo shoot. Q1. Is this a known issue?Q2. Have any of you experienced such an issueQ3. Does any of you know a solution for this?Cheers!Buddhika

Reply

military discounts sears March 22, 2017 at 6:01 PM

Håller med. AIK måste upp några snäpp. Luleå är ruskigt bra just nu och AIK har haft svårt mot dom denna säsongen.

Reply

bath & body works coupons March 31, 2017 at 1:58 AM

Ce ziceti de un proiect pe mai multe bloguri care sa se numeasca:"Foreign Books Challenge"?M-am gandit ca blogurile care vor sa participe sa selecteze cate 10 carti din strainatate a caror drepturi sa nu fi fost achizitonate in Romania.Perioada de desfasurare o vom stabili ulterior in functie de numarul blogurilor participante.Putem convinge astfel editurile din Romania sa achizitioneze cele trei carti finaliste.Va place ideea?Intra pe We love books si inscrie-te!!!62 a

Reply

JIMRIF AK GEMA March 13, 2015 at 6:04 PM

CUBA UNTUK MASUK GROUP PETRONAS

Reply

Ahmad Syafiq Asma'i Bin Subkhiddin March 13, 2015 at 8:35 PM

assalammulaikum dan selamat sejahtera.. Bagaimana mahu mengisi borang petronas ini.. Saya berminat dengan berkerjaan ni.. Mohon ada tidak balas dengan komen saya ini.. Terima kasih ..

Reply

Rudy March 13, 2015 at 9:39 PM

Memiliki Sijil Kejuteraan Elektrikal Kuasa dan berpengalaman dalam bidang IT selama 13 tahun …layak ke manjadi keluarga pertronas

Reply

MUHAMMAD TAUFIQ BIN ABD AZIZ March 14, 2015 at 12:49 AM

Assalamualaikum..my name is muhammad taufiq,i am 25 years old..i have bachelor of library science (HONS) from unisel..interested in executive (upstream social performance ) .. i have some experience working in a few organization. . I consider my appearance as attractive. TQ .

Reply

amirul asywandi bin soid March 14, 2015 at 6:56 PM

Ingin mencari pengalaman baru

Reply

amirah March 15, 2015 at 1:48 AM

Looking forward to join petronas legal avenues.

Reply

MUHAMMAD MUNIR BIN MOHD ARIFF March 15, 2015 at 4:07 AM

Saya menpunyai pegalaman lebi dari tiga tahun dibahagian oil and gas.saya juga penah berhikmat di sebuah syarikat MALAYSIA MARINE & HHEAVY ENGINEERINE (MMHE) sebagai filter dan Qc dibahagian piaping.saya ingin memohon perkejaan disini untuk saya memajukan syarikat tuan/puan.saya juga akan memastikn kualiti dan kuntiti perkerjaan saya dari segi apapun..terima kasih

Reply

muhamad amir syafiq bin asmuni March 15, 2015 at 10:48 AM

Saya ada kelayakan seperti boset,huet,basic fire watch,basic riging & slinging,basic first aid,ogsp,ptw, confine space entry,basic fire fighting, emergency respon plan. Macam mana nak hubungi syarikat tersebut? Saya ingin membalas jasa keluarga saya.

Reply

lava March 15, 2015 at 11:39 PM

I’m a diploma holder in Business Studies. Willing to be a part of Petronas to gain experience and knowledge. Am I eligible for any job ? Is there any appropriate job opportunity for me ?

Reply

Nor fazlinda binti mohd ghawi March 16, 2015 at 2:17 AM

Ingin menambah pegalaman

Reply

SITI NORHAFIZA BT DJON JEFFERSON March 16, 2015 at 3:03 PM

I really need this job, berkerja dibawah PETRONAS

Reply

Siti Raha Hashim March 16, 2015 at 6:15 PM

In active to find a new job.

Reply

Majin March 17, 2015 at 10:46 PM

Due to high interest in applying for the job, your consideration is highly appreciated.
Looking foward from your reply. Thanks.

Reply

izzati fasihah binti mohamad zain March 19, 2015 at 7:04 PM

I need a job.. i’m have experience with shaziman transport sdn bhd as HR/ADMIN EXECUTIVE..

Reply

ABDUL HALIM BIN ABDUL BARI March 31, 2015 at 7:08 PM

MEMILIKI SIJIL KIMPALAN TAHAP 1
MEMILIKI LESEN WELDER IKM PAIP GAS
2G GTW,5G SMAW,6G GTW/SMAW
DAN MEMILIKI LESEN TWI 6G GTW/SMAW
PERNA BEKERJA DI SYRIKAT KENCANA BRONIO KIMANIS JAWATAN SEBAGAI WELDER

Reply

mohd nasarudin bin abdul kadir April 29, 2015 at 12:05 PM

lepasan diploma pemasaran

Reply

Rizuwan bin nasril July 10, 2015 at 7:30 AM

Saya tak harap apa-apa … kalau betul ini rezeki saya kerja dengan petronas .. saya akan cuba buat yang terbaik untuk hidup saya..

Reply

zainalzai April 2, 2016 at 10:12 AM

asslamualaikom kpd wrga petronas yg di hormati sya nk memohon sgt nk Kja di petronas tujuan sya Kja di petronas mau cri krja Sbgai penolong teknition atw line2 pun ble sya org susa bkn org senang trima ksi wrga petronas sekian trima ksi

Reply

zainalzai April 2, 2016 at 10:18 AM

sya mau cri kja di petronas dn sya jga bkn org senang sya org susa tujuan sya kja di petronas cri duit utk family Ku sya sbgai ank lelaki msti kna rajin and kuat kja fikiran fositif thank you petronas

Reply

Leave a Comment

Jawatan kosong Malaysia. Jawatan kosong kerajaan 2015.

Jawatan kosong swasta 2015. Jawatan kosong terkini 2015.

Kerja kosong Malaysia. Kerja kosong kerajaan 2015.

Kerja kosong swasta 2015. Kerja kosong terkini 2015.


Kelantan . Terengganu . Pahang . Perak . Perlis . Selangor

Kuala Lumpur . Negeri Sembilan . Johor . Melaka . Sabah . Sarawak

Kedah . Pulau Pinang


Januari | Februari | Mac | April | Mei | Jun | Julai

Ogos | September | Oktober | November | Disember


Hakcipta terpelihara © 2011-2015 Jawatan Kosong Kerajaan Terkini 2015/2016.


Jom baca Kisah Cinta disini.