Apply This Job →" />

Ssshhh! Khas Buat Anda Yang Bakal Menduduki Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27 8 Ogos Nanti!

Adakah anda calon yang bakal mengambil peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27 8 Ogos ini ?

Pihak SPA telah memanggil calon tergempar! Jawatan ini tiada dalam takwim SPA tahun ini tetapi tiba-tiba pemohon terkejut menerima SMS dari SPA. Mungkin anda juga termasuk dalam sesi peperiksaan W27 pada 5 Ogos ini. Anda boleh buat semakan terus disini.

Tahniah kami ucapkan sekiranya anda tercalon! Tapi adakah anda sudah bersedia untuk menduduki peperiksaan ini? Mahukah anda sekiranya kami dedahkan rahsia calon SPA yang lulus sebelum ini?

Perhatian! Atas permintaan ramai kami lanjutkan lagi jualan sehingga 11.59 tenghari ini sahaja. Kemudian akan tutup buat selamanya. Jangan merayu lagi sekiranya anda terlepas rahsia panduan ini!

headline0211

 

Jika anda sendiri sudah berasa yakin bahawa anda boleh lulus peperiksaan ini atau jika anda mengambil sikap sambil lewa untuk peperiksaan ini, kami sarankan anda BERHENTI MEMBEACA DISINI! Tapi sekiranya anda serius mahukan keputusan cemerlang seterusnya mendapat kerja yang dipohon, sila teruskan bacaan anda 🙂

 

 

11

Sila baca sehingga habis sekiranya anda mahu lulus peperiksaan nanti. [sociallocker id=”1511″]

eco1Perhatian! Atas permintaan ramai kami lanjutkan lagi jualan sehingga 11.59 TENGHARI ini sahaja. Kemudian akan tutup buat selamanya. Jangan merayu lagi sekiranya anda terlepas rahsia panduan ini!

TAK NAK DAPATKAN SEKARANG??

 Tunggu sebentar lagi ye..

Jangan pula lepas ini reply “Please nak nota saya sanggup bayar 2x ganda”.

Tim info kerjaya, bukan fokus pada kuantiti tapi kualiti & kebaikan pada calon..
beli-button-new

 

Panduan Seksyen A, B dan C Exam Penolong Penguasa Kastam W27

Seksyen A – Pengetahuan AM Malaysia Dan Dunia
Seksyen B – Daya menyelesaikan masalah
Seksyen C – Ujian Psikometrik

Seksyen A – Pengetahuan AM Malaysia dan Dunia

Soalan dibahagian ini mempunyai 50 soalan dan masa yang diberikan kepada calon adalah 40 minit. Soalan peperiksaan adalah lebih menjurus kepada peristiwa semasa tentang pentadbiran, ekonomi, teknologi dan juga sosial. Soalan yang dikemukakan adalah sesuai dengan taraf pendidikan calon di peringkat diploma. Calon yang banyak membaca mempunyai kelebihan.

1a
Seksyen B – Daya menyelesaikan masalah

40 soalan diberikan dan masa yang diperuntukkan ialah 45 minit. Calon dikehendaki menyelesaikan masalah dengan menggunakan beberapa kaedah.

(i) Kemahiran Logik
1b
Dalam seksyen ini calon dikehendaki menggunakan segala pengetahuan yang ada, kemahiran berfikir serta kemahiran mengaplikasi maklumat-maklumat tersebut untuk memilih jawapan yang tepat dalam menyelesaikan masalah-masalah yang dikemukakan.

(ii) Kemahiran Menginterpretasi Data
1b3
Calon diberi beberapa soalan menyelesaikan masalah yang menggunakan perangkaan. Perangkaan yang diberi perlu dianalisa untuk menyelesaikan masalah-masalah yang dikemukakan. Penggunaan graf, jadual dan sebagainya digalakkan agar mudah untuk calon memberi jawapan.

(iii) Konsep-konsep Matematik
1b2
Konsep matematik yang perlu digunakan merangkumi algebra dan geometri. Asas-asas matematik tersebut tidak melebihi Sukatan Pelajaran Menengah Atas (SPM). Oleh yang demikian soalan-soalan ini dianggap sesuai untuk kesemua calon. Calon-calon siswazah jurusan matematik tidak mendapat kelebihan di seksyen ini kerana soalan-soalan yang dikemukakan merupakan soalan logik. Proses penyelesaian masalah tersebut mengaplikasikan konsep-konsep matematik di peringkat Sukatan Pelajaran Menengah Atas (SPM). Antara contoh soalan adalah seperti berikut :
Seksyen C – Ujian Psikometrik

Pada bahagian ini calon-calon dikehendaki menjawab persoalan mengenai personaliti calon seperti kepimpinan, intergriti, disiplin, kebolehan sosial dan komunikasi. Masa yang diperuntukkan adalah selama satu jam dan mempunyai 200 soalan(aneka pilihan).

Gambar dan contoh soalan di atas merupakan sebahagian daripada contoh soalan peperiksaan Penolong Penguasa Kastam(PPK) W27. Kami berharap semoga calon mendapat sedikit gambaran mengenai format peperiksaan.

Demikianlah panduan peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27 yang dapat dikongsikan buat calon diluar sana. Calon sekali lagi dinasihatkan supaya cuba mendapatkan markah yang terbaik semasa peperiksaan ini. Jika lulus, calon mungkin berpeluang untuk dipanggil temuduga. Hal ini bermakna peluang untuk dipertimbangkan ke jawatan Penolong Penguasa Kastam W27 adalah lebih baik.

Untuk maklumat lanjut peperiksaan online Penolong Penguasa Kastam W27, sila dapatkan rujukan berikut disini http://jawatankosongmalaysia.net/visit/penolongpenguasakastam27/

 

11

Jika anda rasakan duit anda lebih bernilai daripada panduan yang hanya berharga RM40 ini untuk membantu anda mendapat kerjaya yang diimpikan, kami tidak hairan anda masih berada di tempat sekarang kerana anda takut untuk mengambil keputusan drastik untuk membantu diri sendiri untuk lebih maju kehadapan. Kami tidak perlukan duit anda untuk kaya kerana niat kami adalah untuk membantu anda dan calon-calon lain untuk berjaya dalam peperiksaan.

Bagaimanapun, kami ingin ucapkan ‘Good Luck!’ kepada anda. Dan ‘Tahniah dan Semoga Berjaya!’ kami ucapkan kepada mereka yang telah mendapatkan panduan ini. Semoga ianya membantu dalam peperiksaan nanti. Insyallah 🙂

 

eco1►Jangan buat menyesal sekiranya anda gagal dalam peperiksaan Penolong Penguasa Kastam W27 tanpa memiliki panduan ini!

► Panduan ini akan ditutup pada 4 Ogos 2014 tepat pada 11.59 pagi.

TAK NAK DAPATKAN SEKARANG??

Tunggu sebentar lagi ye..

Jangan pula lepas ini reply “Please nak nota saya sanggup bayar 2x ganda”.

Tim info kerjaya, bukan fokus pada kuantiti tapi kualiti & kebaikan pada calon..

beli-button-new

Nota : Ianya bukan BUKU tetapi “Ebook” disediakan dalam format PDF dan boleh dibaca menggunakan Adobe Reader. Ia adalah produk digital dan boleh di akses menggunakan link download.

Penafian: Kami bukan affiliate dengan SPA. Panduan ini bukan soalan bocor tapi panduan lengkap untuk Peperiksaan Penolong Penguasa Kastam.

[/sociallocker]

Incoming search terms:

  • kastam

{ 1 comment… read it below or add one }

Suntherresan August 5, 2014 at 5:46 PM

Ingin memohon pekerjaan penguatkuasa kastam

Reply

Leave a Comment

Jawatan kosong Malaysia. Jawatan kosong kerajaan 2015.

Jawatan kosong swasta 2015. Jawatan kosong terkini 2015.

Kerja kosong Malaysia. Kerja kosong kerajaan 2015.

Kerja kosong swasta 2015. Kerja kosong terkini 2015.


Kelantan . Terengganu . Pahang . Perak . Perlis . Selangor

Kuala Lumpur . Negeri Sembilan . Johor . Melaka . Sabah . Sarawak

Kedah . Pulau Pinang


Januari | Februari | Mac | April | Mei | Jun | Julai

Ogos | September | Oktober | November | Disember


Hakcipta terpelihara © 2011-2015 Jawatan Kosong Kerajaan Terkini 2015/2016.


Jom baca Kisah Cinta disini.